Édes burgonyatorta


Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg áttört főtt burgonya
25 dkg porcukor
4 db tojás
1 cs sütőpor
3 ek liszt
3 ek zsemlemorzsa
krémhez*:
2 cs csokis pudingpor
7 dl tej
6 ek cukor
1 cs zselatin
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a krumplit, majd a lisztet, zsemlemorzsát és sütőport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és összeforgatjuk a krumplit masszával.
180 °C-os sütőben margarinnal kikent, kilisztezett tepsiben kb 30 perc alatt kisütjük.
A krémhez a 7 dl tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, én a végén hozzákevertem zselatint is, hogy jobban „megkössön”.
* Eredetileg a következő krém tartozik a tésztához:
Hozzávalók:
20 dkg margarin
2 ek rum
4 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg áttört burgonya
10 dkg porcukor
1 cs vaníliáscukor
Elkészítés:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a krumplival, a kakaóval, a rummal és a porcukorral összedolgozzuk.
Na, ezt megcsináltam és végül nem mertem a tésztára kenni :D, mert továbbra is éreztem rajta a krumpli ízét, ezért lett helyette a pudingos krém. A tésztán nem érződik a krumpli íze, csak – ahogy a többi zöldségtől (répa, cukkini stb.) is – nedvesebb, puhább lesz. 
A díszítés kék ételszínezékkel összegyúrt fondant golyókból áll.

 

Forrás: http://margit2.hu/tunde.htm#btorta



2 thoughts on “Édes burgonyatorta”