Kókuszos márványos kekszes krémes

A vaníliás-kakaós és a sárgabarackos kekszes krémes után jöjjön egy harmadik változat, most kókuszosan, némi kakaóval. Lehetne fokozni még azzal, hogy a tetejét csokival leöntjük, így egészen bountys ízvilágot érhetnénk el.

Hozzávalók:

kb. 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
1,5 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
7 ek cukor
1 ek liszt
12,5 dkg margarin
7 dl tej
fél cs zselatin
6-7 dkg kókuszreszelék
2 csapott ek kakaó

Elkészítés:

A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzöm. 
A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverem a margarint, kétfelé osztom, az egyik felébe a kókuszreszeléket, másik felébe a kakaót keverem, plusz mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (fele-fele arányban).
Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és felváltva rákanalazzuk a krémeket (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd nagyjából elsimítva a krémet a tetejét is kirakjuk kekszekkel.
Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.
A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.
Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell.


1 thought on “Kókuszos márványos kekszes krémes”

  • Kedves webmester,Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.Üdvözlettel,info@osszesrecept.hu