Kevert almás sütemény

Kevert almas sutemeny

 

 

Ez most egy vendégpost anyukámtól, ugyanis ő sütötte a sütit, először almás, majd körtés változatban. Én csak a fotós és a kibővített tesztcsapat tagja voltam. Erről a kibővítésről bővebben lentebb 🙂

 

Kevert almás sütemény – Hozzávalók:

40 dkg vékonyra szeletelt alma

20 dkg vaj

20 dkg liszt

15 dkg cukor

3 tojás

1 citrom lereszelt héja

1 csipet só

1-2 ek rum

2 kávéskanál sütőpor

fahéj

darabolt dió

 

Kevert almás sütemény – Elkészítés:

Az olvasztott vajat, tojás és cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, rumot, fahéjat, a sütőporos lisztet, majd az almát/körtét. Egy sűrű masszát kapunk.

Kikent tepsibe öntjük.

A tetejét megszórjuk darabolt dióval.

Kb. 25 perc alatt 180 °C-on megsütjük.

kevert almas sutemeny

 

kevert almas sutemeny

 

Na, itt jött el az a pont, ahol a tesztcsapat kibővült 🙂 Mivel állandó fotómodellem, a Madárka nem volt velem, reméltem, hogy a család kedvencei, a két tyúk szívesen beugranának helyette 🙂 Azt gondoltam, hogy majd megmutatom nekik a sütit, ők meg érdeklődő tekintettel fognak ránézni. Ők meg kicsit máshogy gondolták: egy jól irányzott fejmozdulattal egy fél pillanat alatt lekapták a tányérról az egyik szeletet, amit aztán érdeklődő tekintettel falatoztak 🙂 Úgy tűnt, hogy neki is ízlett 🙂

 

kevert almas sutemeny

 

kevert almas sutemeny

Konyhalál Facebook oldal itt 🙂