Banánlekvár

bananlekvar

 

Ez a banánlekvár karácsonyra készült ajándékba, de a hétköznapokat is fel tudná dobni pl. kekszekhez kanalazva 🙂

 

Banánlekvár – Hozzávalók (kb 3 db 2 dl-es üvegnyi):

6 kisebb banán

1,5 citrom leve (ettől lesz a „citromízű banán …” :))

1,5 dl víz

3 ek kristálycukor

3 teáskanál dzsemfix

 

Banánlekvár – Elkészítés:

A banánokat megpucoljuk és villával összetörjük.

Hozzákeverjük a citromlevet, vizet és cukrot és feltesszük főni.

Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon 5-10 percig tovább főzzük.

Ha közben elfőne nagyon a lé, lehet vízzel pótolni (nekem nem volt szükség rá).

A hőmérsékletet feljebb véve hozzáadjuk a dzsemfixet és kevergetés mellett 2-3 percig főzzük.

Alaposan kimosott üvegekbe töltjük, amit lezárás után fejükre állítunk és így hagyjuk kihűlni. Utána a hűtőben tároljuk.

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

bananlekvar

 

bananlekvar

 

Forrás: http://jepatojtavan.blogspot.hu/2011/05/bananlekvar.html

 



2 thoughts on “Banánlekvár”