Gesztenyés pavlova

Gesztenyes pavlova

 

Már megint – vagy még mindig – gesztenye! Most gesztenyés pavlova, egy habkönnyű édesség formájában, melynek az elkészítése is ugyanilyen „habkönnyű”.

A blogkóstoló 14. fordulójában Böbe konyhájából válogattam. Sütöttem már korábban is pavlovát, akkor a „tésztája” márványos, a krémje pedig szilvás volt, most kipróbáltam Böbe gesztenyés változatát is. Utólag már sajnálom, hogy miért feleztem meg az adagot, ő az általam leírtaknak a duplájával számolt. Kivéve a porcukrot, ahova ő csak 2 dkg-ot írt, ez nekem túl kevésnek tűnt (lehet, hogy csak elírás?), én ezt 12 dkg-ra növeltem.

 

Gesztenyés pavlova – Hozzávalók:

3 szobahőmérsékletű tojásfehérje

12 dkg porcukor

1 ek (alma)ecet

1 ek étkezési keményítő

fél cs gesztenyemassza

tejszínhab

 

Gesztenyés pavlova – Elkészítés:

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, közben több adagban hozzáadjuk a porcukrot, ecetet és a keményítőt.

A végén egy fényes, nagyon tömör habot kapunk.

Sütőpapírra borítunk egy edényt, körberajzoljuk, majd a papírt megfordítva a tepsire helyezzük. Erre kanalazzuk a habot és nagyjából elegyengetjük kanállal. Nem kell tükörsimának lenni, ez úgy is szép lesz, ha egyenletlen.

150 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük. 

Ha kihűlt, tejszínhabot halmozunk rá és megszórjuk reszelt gesztenyepürével.

 


Még több gesztenye itt: gesztenyés receptek

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂

 

Gesztenyes pavlova

Gesztenyes pavlova

 

Gesztenyes pavlova

 

Gesztenyes pavlova



3 thoughts on “Gesztenyés pavlova”