Mákos cupcake gesztenyés-banános krémmel

Mákos banános-gesztenyés

 

Íme a bizonyíték, hogy lehet finom, ami egészséges!

Ma is egy Batha-Porta lisztet tesztelek, mégpedig a lenmaglisztet. Ez egy durvább őrlemény, igazából sós sütit tudtam volna elképzelni vele, de aztán nagy örömömre megtaláltam ezt a receptet. Kevés kell belőle a sütihez, nem is érződik az íze, csak a tésztát színezi kicsit sárgásra. A felvágott képen nagyon tömörnek tűnik, de éppen ellenkezőleg: a tojáshab miatt egy abszolút könnyű, puha tésztát kapunk.

 

Hozzávalók:

tésztához:

6 tojás

10 dkg darált mák

3 csapott ek lenmagliszt

1 ek xilit (nyírfacukor)

késhegynyi szódabikarbóna

1 ek olívaolaj

krémhez:

25 dkg gesztenyemassza

3 érett banán

 

Elkészítés:

A mákot, lenmaglisztet, xilitet és szódabikarbónát összekeverjük.

A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

A tojássárgákat elkeverejük először a száraz hozzávalókkal, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is.

Muffinkapszlikba vagy sütőpapíros tepsibe öntjük.

180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a gesztenyemasszát és a banánt összeturmixoljuk vagy villával alaposan összetörjük és ráhalmozzuk a kihűlt sütire. Mivel én szállítottam a sütiket és nem akartam, hogy lefolyjon a cupcake-ekről, ezért a banános gesztenyét felmelegítettem és kevés zselatint is adagoltam hozzá, de ez otthoni tálalásnál nem szükséges.

 

 

Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni!

 

Nyomozz! Süss! Nyerj! kattints ide!

 

Mákos cupcake gesztenyés-banános krémmel

 

Mákos cupcake gesztenyés-banános krémmel

 

Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/makpiskota-gesztenyes-bananos-kremmel.html