Hamis tiramisu mascarpone nélkül

hamis tiramisu mascarpone nelkul

 

A tiramisu szinte mindenki kedvence. Egyszerű összeállítani, gyorsan elkészül, isteni íze van. Csak az a fránya mascarpone ne kellene hozzá, ami sajnos eléggé drágává teszi ezt az édességet.

Most itt a megoldás, a hamis tiramisu, ebben a receptben mascarpone helyett vaníliapuding és tejföl szerepel. És az íze? Nagyon megközelíti az eredetit! Nem mondom, hogy egy az egyben, de a spórolósabb napokon (és nem csak akkor) falni fogja mindenki!  

 

Hamis tiramisu – Hozzávalók:

kb 15 db babapiskóta

1 cs vaníliás pudingpor (főzős)

1 tk zselatin

0,5 l tej

5 ek cukor

1 kis pohár tejföl (175 g)

1 dl erős kávé feketén kakaópor (cukrozatlan)  

 

Hamis tiramisu – Elkészítés:

A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a zselatint. Olvassátok el, hogy mit írnak a zselatin csomagolásán, a Horváth Rozisat forralni kell (én ezt szoktam használni), de van, amelyiket nem lehet forralni, ott értelemszerűen a végén kell belerakni, amikor meleg, de szerintem az nem keveredik olyan jól, mint a forralós fajta.

A cukorral megfőzzük a pudingot a zselatinos tejben.

Amikor már nem annyira forró a puding (kevergessük néhányszor, hogy ne bőrösödjön), keverjük hozzá a tejfölt.

A babapiskótákat mártogassuk meg a kávéban (pár másodpercre csak), és fektessük a formába. Egy réteg piskóta után kanalazzunk rá kis pudingot, majd újabb réteg piskóta és a többi puding.

Én egy 16 cm-es formában készítettem, kb 5 cm magas lett a tiramisu. Nagyobb formánál akár adagolhatunk több babapiskótát is.

Fél napra a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt alaposan megszórjuk kakaóporral.    

 

 

Tiramisut készíthetsz ilyen változatban is: mascarponéval töltött tiramisugolyó

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is! 🙂

 

hamis tiramisu mascarpone nelkul

hamis tiramisu mascarpone nelkul

 

Forrás: Mindmegette