Gesztenyés-meggyes rétes

 

Gesztenyes-meggyes retes

 

 

Kész rétestésztából és a fagyasztóban talált hozzávalókból néhány perc alatt ünnepi desszertet dobhatunk össze!

Nálam a gesztenyepüré „alapfelszereltség”, imádom, sokféle gesztenyés sütemény szerepel itt a blogon is. Fagyasztott meggy is akad, de készíthető bámilyen „piros”, azaz savanykásabb gyümölccsel.

 

Gesztenyés-meggyes rétes – Hozzávalók (2 rúdhoz):

1 csomag rétestészta (6 vagy 8 lap)

50 dkg gesztenyepüré

25 dkg meggy (fagyasztott vagy befőtt leszűrve, magozva)

kb 1 dl meggylé (leszűrt lé vagy akár lehet tej is)

2 tojás

5 dkg vaj

2 ek rum (vagy 1 ek rumaroma)

1 csipet só

 

Gesztenyés-meggyes rétes – Elkészítés:

A tojásokat a sóval habosra keverjük.

Hozzákeverjük a gesztenyepürét, a rumot és annyi meggylevet/tejet, hogy lágy, kenhető, de ne túl folyós krémet kapjunk.

Ezután mehet bele a meggy is.

Felolvasztjuk a vajat.

A réteslapokat szétszedjük. Az egyik lapot megkenjük olvasztott vajjal, ráfektetjük a következőt, azt is megkenjük, így haladunk a 3. vagy 4. lapig, azt is megkenjük.

Egy csíkban rákenjük a tölteléket (a felét), majd szorosan feltekerjük.

A másik felével ugyanígy járunk el.

Sütőpapíros vagy kikent tepsire fektetjük.

A tetejüket is alaposan megkenjük olvasztott vajjal.

180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

 

Nézd meg a túrós-málnás rétes receptjét is!

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Gesztenyes-meggyes retes

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyes-meggyes-retes



1 thought on “Gesztenyés-meggyes rétes”

  • Kedves Linda!
    Igazán érdekes ízpárosítás 🙂
    Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recepted, szívesen látnálak az összefoglalóban 😉
    sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
    Szép napot!
    Süni