Meggyes-mákos clafoutis (tejespite)

meggyes-makos clafoutis tejespite

 

 

Nagyon egyszerű, csak összekeverős sütemény meggyel és mákkal. Ez a kettő együtt nyerő páros!

A meggyes-mákos clafoutis állagát úgy kell elképzelni, mint a sült pudingot, tehát nincs „tészta”, csak egy jó sűrű, de nem folyós, összeállt krém. Miután kihűlt, nagyon szépen lehet szeletelni és szállítani is, nem morzsálódik, nem maszatol.  

 

Meggyes-mákos clafoutis – Hozzávalók:

100 g finomliszt

100 g darált mák

350 g magozott meggy

3 dl tej

125 g natúr joghurt

30 g olvasztott margarin

3 tojás

120 g cukor

1 cs vaníliás cukor

1 csipet só

fahéj ízlés szerint (én kb fél teáskanállal tettem bele)

1 ek margarin a forma kikenéséhez  

 

Meggyes-mákos clafoutis – Elkészítés:

Villával felverjük a tojásokat.

Hozzádolgozzuk a cukrokat, sót, tejet, joghurtot, margarint és fahéjat. Majd a mákot és lisztet is, kevergetve egynemű folyós masszát kell, hogy kapjunk.

Hozzákeverjük a lecsepegtetett meggyet is.

Kikenjük margarinnal a formát (nekem kb 25 cm átmérőjű, ennél lehet kisebb is, így nem lett túl magas).

Beleöntjük a tésztát.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.  

 

 

Nézd meg a banános és az epres tejespite receptját is!     

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is, ne maradj le egy bejegyzésről, receptről sem! 🙂

 

Meggyes-makos clafoutis tejespite       Szüleim 40. házassági évfordulójára készült nagyon béna 40-es számmal. Meggyes-makos clafoutis tejespite   Itt még közelebbről a béna 40-es 🙂 Meggyes-makos clafoutis tejespie hazassagi evfordulora   Pont jó lett a gyűrű 🙂

Meggyes-makos clafoutis


Forrás:
 Nosalty



1 thought on “Meggyes-mákos clafoutis (tejespite)”