Gyors fokhagymás csirkemell

gyors fokhagymas csirkemell

 

Nézelődtem-nézelődtem, hogy mit csinálhatnék a vett csirkemellből, ami kicsit újdonság a hagymás, a kínai szezámmagos, a görög citromos, a mézes-mustáros és az olaszos után, de a talált recepteknél vagy nem volt kedvem olyat enni vagy nem volt hozzá otthon alapanyag. De mivel a fokhagyma nálam alapfelszereltség, így gondoltam, hogy kipróbálom a fokhagymás karaj alapján a fokhagymás csirkemellet.

Ez is nagyon gyorsan elkészül, a lisztes vékony „bunda” alatt nem szárad ki a hús és a fokhagymától jó ízes is lesz.

 

Fokhagymás csirkemell – Hozzávalók:

csirkemell

liszt

bors

fokhagyma

olaj

 

Fokhagymás csirkemell – Elkészítés:

A csirkemellből 0,7-1 cm vastag szeleteket vágunk.

Sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.

Pár kanál olajat felforrósítunk és néhány perc alatt a hús mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Közben apróra vágjuk a fokhagymát és a megsült húsokra szórjuk.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, így nem maradsz le semmiről! 🙂

 

Gyors fokhagymas csirkemell