„Fekete-fehér” sütemény sütés nélkül (vagy barna-sárga?)

 fekete fehér süti sütés nélkül
 .
.

Ha sütés nélküli édességről beszélünk, elsőre mindenkinek a kókuszgolyó jut eszébe. Pedig mennyi lehetőség van azon kívül is!

Például ez a kétszínű sütemény is. Elkészítése egyszerű, sütést nem igényel, a két réteg pedig mutatóssá is teszi.

 

Hozzávalók:

a sötét réteghez:

15 dkg margarin

4 ek kristálycukor

3 ek kakaópor

2 tojás

20 dkg darált keksz

7 dkg kókuszreszelék

5 dkg darált dió

1-2 dl tej

a világos réteghez:

10 dkg margarin

1 dl sűrűbb tejföl

1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor

5 dkg kristálycukor

 

 

Elkészítés:

A sötét réteghez a margarint felolvasztjuk a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást és kevergetjük folyamatosan, amíg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kókuszt, diót és kekszet, majd annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt egy kb 20×20 cm-es edény aljába tapicskoljuk.

A világos réteghez kikeverjük alaposan a hozzávalókat és a kekszes rétegre simítjuk.

Pár órára a hűtőbe tesszük.

Reszelt csokit, tortadarát tehetünk a tetejére.

 

 

További 25 sütés nélküli édesség receptjéért kattints ide!

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 .
.
fekete-fehér süti sütés nélkül
fekete-fehér süti sütés nélkül
 .


3 thoughts on “„Fekete-fehér” sütemény sütés nélkül (vagy barna-sárga?)”