Zabszelet csak 3 hozzávalóból

zabszelet

 

 

Gyors, finom, olcsó, egészséges!

Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre a zabszelet receptre. Mostanában reggelire zabpelyhet eszem joghurttal, így volt otthon jó adagnyi zabpehely, egy hűtőben árválkodó szottyadásnak induló banán is, és tulajdonképpen ez a 2 hozzávaló az alapja a receptnek. Sülés közben érezni lehetett a finom banánillatot, majd evéskor az íze is jellegzetes, de nem árt még feldobni valamivel. Én a mazsolát választottam, mert ez kicsit tovább is édesíti, de lehet használni helyette más aszalt gyümölcsöt vagy csokidarabkákat, diót, mandulát… Nagyon szépen egyben marad, így becsomagolva vihetjük is magunkkal a bolti szeletek helyett. Mivel azoknál sokkal tömörebb lesz, jobban is csillapítja az éhséget. Biztos, hogy sokszor elő fog ez még fordulni nálam!


Zabszelet – Hozzávalók:

13 dkg zabpehely

10 dkg érett banán

5 dkg mazsola – ezt lehet helyettesíteni/kiegészíteni más aszalt gyümölccsel, darabolt dióval, mandulával, csokival…

 

Zabszelet – Elkészítés:

A banánt és a zabpelyhet villával addig keverjük, amíg teljesen átnedvesedik a banántól a zabpehely és összeáll egy masszává. Hozzákeverjük a mazsolát is.

Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral és amennyire tudjuk, lenyomkodjuk, ledöngöljük egyenletesen a masszát. A végén vizes kézzel lapogattam le. Ha nincs kenyérsütő forma, akkor tepsiben is lehet csinálni, ilyenkor kézzel kell megformázni egy téglalapot, nem lesz akkora, hogy egy egész tepsi kelljen hozzá.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt „megsütjük” – ez tulajdonképpen csak szárítás.

Éles késsel daraboljuk.

Ebből az adagból 8 szelet lett, de mint írtam, sokkal laktatóbb, mint a bolti társai.

 

 

Próbáld ki a müzliszeletet is! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Zabszelet

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.160g.hu/2016/05/zabszelet/



2 thoughts on “Zabszelet csak 3 hozzávalóból”

  • Kedves Linda! Nekem aszalt vörösáfonya volt itthon, azt tettem bele. Én egyből tripla adagot kevertem be, most tettem be a sütőbe. Kíváncsi vagyok, milyen lesz. 🙂 Tetszik, hogy nincs túlbonyolítva és kevés alapanyag kell hozzá. Müzliszeletet is sütöttem már, többfélét, megnéztem az általad feltett receptet is, azt is ki fogom próbálni. Hm, miközben ezt írom, már érzem is a sütőből áradó finom banán illatot! 🙂 Köszi a receptet!