Gesztenyés-meggyes kekszes krémes

Tovább bővítettem a kekszes krémes repertoáromat, az eddigi vaníliás-kakaós, sárgabarackos és kókuszos után itt a gesztenyés, némi meggyel 🙂


Hozzávalók – Gesztenyés-meggyes kekszes krémes:

kb. 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
1,5 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
7 ek cukor
1 ek liszt
12,5 dkg margarin
7 dl tej
fél cs zselatin
6-7 dkg kókuszreszelék
25 dkg gesztenyepüré


Elkészítés – Gesztenyés-meggyes kekszes krémes:

A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzöm. 
A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverem a margarint, majd a lereszelt gesztenyemasszát, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és rákanalazzuk a krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), közben beledobáljuk a meggyszemeket , majd nagyjából elsimítva a krémet, a tetejét is kirakjuk kekszekkel.
Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.
A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.
Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell.